Studentenstad uitgelicht: Rotterdam

Als Rotterdammer kan ik je vertellen wat de stad je te bieden heeft: heel erg veel!

In Rotterdam vind je de wereldberoemde Erasmus Universiteit, welke de afgelopen jaren een metamorfose heeft ondergaan, en waaraan nog steeds gebouwd wordt. Momenteel wordt zelfs een campus gebouw gerealiseerd waar straks enkele honderden studenten gehuisvest kunnen worden.

Maar naast Erasmus vind je hier ook Codarts, Willem de Kooning en Hogeschool Inholland, om maar enkele namen te noemen. Voor elke studierichting is wat te vinden in de havenstad.

Rotterdam is zich de laatste jaren steeds meer gaan richten op het aantrekkelijker maken van de stad voor toeristen, maar ook voor studenten. Een veelgehoord probleem is het vinden van kamers in de studentensteden. In Rotterdam is vlakbij de Erasmus Universiteit een student hotel te vinden. Hier kun je slapen, en heb je een gemeenschappelijke benedenruimte.

Verder is er genoeg uitgaansgelegenheid in Rotterdam. Je hebt de Oude Haven, de Witte de Withstraat, en een ruime hoeveelheid aan jaarlijkse festivals. Wil je een discotheek bezoeken of liever een café? Geen probleem, Rotterdam heeft het allemaal, en is volgens Lonely Planet een van de leukste steden te wereld. Ook het openbaar vervoer systeem is prima geregeld. Je kunt kiezen voor trein, metro, tram of bus, naast de welbekende benenwagen, de auto of de fiets.

Ga je studeren, denk dan zeker eens na over een studie in deze mooie havenstad!

Leave a Comment