Besparen op verpakken en verzenden

Dat boek of die catalogus, het lange document voor de belastingdienst of die ordner vol met administratie… Het is deel van je business of een onvermijdelijke last. Je ontkomt, zelfs in de moderne wereld van digitaal papierwerk, niet aan het verzenden van paperassen per post of via een pakketdienst. Moet je regelmatig verzenden? Dan is het van belang dat dit proces simpel en overzichtelijk verloopt en je hiervoor de ideale verzenddozen gebruikt.

Besparen op verpakken en verzenden Bij het verzenden van een boek of van papierwerk denk je al snel aan de verzend dozen, maar er is meer waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de verzendkosten. Is het boekwerk minder dan 2 kilogram en valt deze binnen de maximum maten voor het verzenden van een brievenbuspakketje (dit is 38 x 26,5 x 3,2 cm)? Dan kan het verzenden met een goed passende verzenddoos kan je in dit geval euro’s schelen.

Die ene passende verzenddoos, kan je ook een hoop opslagruimte en vulmateriaal schelen. Om nog maar niet te spreken over alle moeite, frustratie en tape die je spendeert aan die veel te grote doos. Al dat gedoe met dat tape en plastic, daar zit niemand op te wachten!

Eén oplossing voor alle boeken en paperassen Voor het verzenden van een boek of een stapel papier, is wikkelverpakking aan te raden. Deze is speciaal gemaakt voor snelle en gemakkelijke verzending van zaken als boeken, ordners, ringbanden en cd’s. Er zijn een paar standaard maten en door de vouwranden is deze strak om het item te wikkelen. Daardoor wordt wat je wilt verzenden ook optimaal beschermd tegen schokken en stoten. Door de passende vorm voorkom je extra ruimte in de doos en extra kosten bij het verzenden. Daarnaast kunnen deze dozen plat opgeborgen worden en heb je door de plakranden geen extra plakband of verpakkingstape nodig.

Ook het verpakken van bijvoorbeeld dunne boeken of foldertjes, kan je de wikkeldoos als verzend doos gebruiken. Je kan in dit geval ook kiezen voor luchtkussenenveloppen of kartonnen enveloppen. Wil je een keer iets verzenden wat erg breekbaar is, zoals een tablet, dan kan je de twee ook combineren. Een apparaat in een luchtkussenenvelop die in een wikkelverpakking zit? Veel veiliger kan het bijna niet!

Leave a Comment