Vergaderzaaluitzoeken

Een groot bedrijf kan niet een goed overleg plegen zonder een goede vergaderzaal      te hebben met de juiste voorzieningen. Maar waar moet je vooral op letten wanneer je een ruimte wilt huren?

Locatie

Zorg voor een vergaderzaal die vooral centraal ligt in het land wanneer de medewerkers vanuit diverse locaties moeten reizen. Grote afstanden kunnen voor moeilijkheden zorgen of laatkomers. Kies dus voor een ruimte met een locatie die zo praktisch mogelijk bereikbaar is. Zo krijgt iedereen de kans om op tijd te komen en wordt er geen onnodige tijd verspilt.

Ventilatie

Wanneer je een volle zaal hebt met medewerkers is het altijd aan te bevelen om een goed ventilatiesysteem functionerend te hebben. Doe je dit niet, dan zal de ruimte erg snel opwarmen en wordt het vergaderen onaangenaam.

Sfeer

Wat ook belangrijk is, is de sfeer van de vergaderruimte. Deze kan natuurlijk in een formele sfeer, maar er kan ook juist voor een luchtige locatie worden gekeken. Elk bedrijf heeft een eigen cultuur en vaak valt er voor diverse thema’s te kiezen voor een stijlvol gesprek.

Catering

Bij een vergadering op locatie kan het ook erg handig zijn om te kijken naar de cateringmogelijkheden. Ook hierbij kan je het zelf zo uitgebreid maken zoals je wilt. Je kunt het simpel houden met enkele broodjes tot een luxe lunch met allerlei lekkernijen. Dat is natuurlijk ook belangrijk wanneer je met z’n allen even een pauze wilt nemen met wat verwennerij.  Kwaliteit ruimte

Het is verstandig om niet alleen te kijken naar de sfeer van een ruimte, maar ook of de kwaliteit verder voldoet. Een beschadigde en/of verwaarloosde ruimte is niet erg aantrekkelijk. Bekijk dus of alle materialen in orde zijn en er goed vergaderd kan worden.  Media

Erg belangrijk voor een goed gesprek is de manier waarop de zaken besproken worden. Alle deelnemers van het gesprek moeten de spreker kunnen verstaan. Bekijk van te voren dus de mogelijkheden om media aan te sluiten zoals bijvoorbeeld via een beamer, een microfoon of tv scherm. Als mensen in een grotere ruimte je niet kunnen horen, heeft het gesprek weinig toevoeging.  Annulering Dit is niet het eerste waar je aan zult denken, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met mogelijke wijzigingen en annuleringen. Lees dus goed de voorwaarden en opties door wanneer je een vergaderzaal wilt huren. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan als de vergadering door omstandigheden niet door kan gaan.

Leave a Comment