Een droombaan als schrijver

Wanneer je jong bent denkt iedereen erover na wat later zijn of haar droombaan gaat worden. De een denkt eraan om bij de brandweer te gaan werken, terwijl de ander erover droomt om bij de politie te gaan werken. Niet veel mensen denken aan een carrière als schrijver. Toch is dit voor velen een droombaan wat op latere leeftijd blijft. Benieuwd waarom dit een droombaan is? Wij leggen het uit geven direct een aantal tips om je carrière van start te laten gaan.

Waarom schrijver een mooie baan is voor velen

Er is niet een reden te noemen waarom schrijver een unieke en leuke baan is, maar er zijn er meerder te noemen. Ten eerste ben je helemaal eigen baas. Tenminste als je voor jezelf schrijft en niet alles uitbesteedt aan een uitgever, maar een partij kiest om mee samen te werken waarbij je zelf ook controle over je eigen boek houdt. Zo’n partij is het bedrijf Pumbo.

Naast dat je eigen baas bent kun je ook alle creativiteit die je hebt helemaal in je eigen boek kwijt. Zet dat verhaal waar je al zolang aan denkt nu eindelijk op papier en deel het met anderen. Niks voelt vrijer dan je eigen creativiteit in een verhaal kwijt te kunnen zoals jij dat wilt.

Iets anders waar veel mensen niet aan denken is dat een schrijver nog veel meer vrijheid heeft dan alleen de creativiteit die hij of zij kwijt kan. Als schrijver zit je lang niet altijd vast aan één plek, maar kan je werken waar je wilt. Een optie is dus om een vliegticket te boeken en daar lekker vanaf het strand aan je boek te schrijven. Natuurlijk moet dit wel een geschikte plek zijn waar jij je als schrijver kan concentreren, maar dat hangt helemaal van jezelf af.

Tips om een carrière als schrijver te beginnen

Twijfel jij er ook aan om te beginnen als schrijver? Dan hebben we hieronder een aantal tips waarmee je jouw carrière van start kunt laten gaan.

  • Belangrijkste is om in jezelf te geloven en jezelf ook te zien als een schrijver. Denk er veel over na en vertel jezelf dat jij een mooi verhaal op papier kan zetten waar veel mensen interesse in hebben.
  • Een cursus kan voor iedereen handig zijn. Op deze manier leer je van ervaren schrijvers. Leer van hun fouten en de tips die ze jou te bieden hebben. Ook voor hulp bij het schrijven van boeken kun je bij Pumbo terecht.
  • Lees veel boeken die in hetzelfde gebied liggen als waar jij zelf voor wilt schrijven. Op deze manier doe je tevens inspiratie op voor je eigen boek.
  • Last van writersblock? Geen probleem, want dat gebeurt elke schrijver weleens. Forceer jezelf niet om hier doorheen te schrijven, maar neem even de tijd voor jezelf, ontspan en ga tijdelijk iets anders doen.
  • Geef je boek diverse details mee die het levendig maken en zorg voor personages die men makkelijk kan onthouden.

Leave a Comment