Gymdocent in opleiding? Zo bedenk je een gymles!

Als gymdocent kan het een hele opgave zijn om weer een leuke gymles voor te bereiden voor je leerlingen. Het is belangrijk dat de kinderen tijdens de les voldoende beweging krijgen, maar ze moeten ook voldoende plezier halen uit het sporten. Je moet hierbij natuurlijk rekening houden met de leeftijd van de kinderen. Jonge kinderen leren door te spelen en hebben het meeste plezier in het sporten als dit gecombineerd wordt met een leuk spel. Maak het spel niet te moeilijk, zodat het begrijpelijk blijft. Een originele les lichamelijke opvoeding (LO of Gym) neerzetten kan dus nog beste wel lastig zijn.  

 Kom met nieuwe spellen

Niet elk kind wordt even enthousiast van de gymles. Sommige kinderen kijken hier heel erg tegen op en hebben geen plezier in het bewegen. Toch kan je het sporten een stuk leuker maken door interessante spelletjes toe te voegen aan de les. Zorg voor voldoende afwisseling, zodat de kinderen niet verveeld raken. Daarnaast leren de kinderen door deze spelletjes ook een heleboel vaardigheden, zoals samenwerken met anderen en hun verlies te accepteren. De balans tussen sport en spel zorgt ervoor dat de kinderen plezier hebben in het gymmen en daarnaast ook voldoende beweging krijgen.  

 Kom daarom regelmatig met nieuwe spelletjes die je leerlingen tijdens de gymles kunnen uitvoeren. Wissel een weekje balsport af met een tikspel of neem de kinderen met mooi weer mee naar buiten en doe hier verschillende spelletjes. Het is belangrijk om de kinderen enthousiast te houden voor de gymles door met verrassende oefeningen te komen. Echter kan het knap lastig zijn om iedere week zelf met een origineel idee te komen. Gelukkig kan je op deze website een heleboel inspiratie vinden voor sport- en speloefeningen die je kunt integreren in je gymlessen. Op die manier houdt je het voor iedereen leuk en spannend.  

Je enthousiasme overbrengen

Je bent natuurlijk niet voor niets gymdocent geworden en je wilt graag je passie voor sport en beweging overbrengen op je leerlingen. Echter zal je als docent snel merken dat niet ieder kind even enthousiast wordt van de gymles. Je krijgt te maken met een heleboel verschillende karakters en dit kan het werk lastig maken. Om een goede gymles neer te zetten is het belangrijk om je af te vragen met wat voor groep kinderen je te maken hebt. Je zal voor een klas jonge kinderen niet met te ingewikkelde oefeningen moeten komen, want dan verliezen ze snel hun interesse. Wil je de kinderen enthousiast maken voor de gymles, dan is het belangrijk om passende spellen en oefeningen uit te voeren.  

SportenSpelXL

Zowel op de basisschool als de middelbare school worden regelmatig gymlessen gegeven. Dit zijn natuurlijk hele andere kinderen van verschillende leeftijden en met verschillende interesses. Daarom kan het lastig zijn om iedereen enthousiast te houden voor de gymles. Gelukkig kan SportenSpelXL je helpen bij het neerzetten van een goede gymles. Hier vindt je verschillende gymspelletjes die je kunt gebruiken voor je gymles. Daarnaast zijn er ook filmpjes beschikbaar met uitleg over de spelletjes.

Leave a Comment