Scriptie laten nakijken? 4 Tips voor het kiezen van het juist nakijkbureau

Yes! Je scriptie is bijna af. Je hebt er maanden aan gewerkt en kunt je scriptie bijna inleveren. Nu is het tijd voor de puntjes op de i. Je kunt je scriptie laten nakijken op spelling en structuur door een extern bureau. Een veel gemaakte keuze door studenten. Er zijn veel aanbieders, maar hoe kies je de beste uit?

Kijk naar de reviews

Het is erg lastig om van tevoren te beoordelen hoe goed een onlinedienst is. De enige manier om dit te doen is door de reviews van andere klanten te bekijken. Maar let op, soms zijn reviews verzonnen. Vertrouw enkel reviews op onafhankelijke platforms zoals Trustpilot.

Waar kun je je scriptie op laten nakijken?

Niet elk nakijkbureau kijkt na op dezelfde punten. De meeste bureaus kijken je scriptie na op taalfouten zoals spelling, grammatica, kromme zinnen en interpunctie. De in scripties gespecialiseerde nakijkbureaus kijken ook na op academisch taalgebruik.

Daarnaast kun je vaak nog kiezen uit aanvullende diensten. Met een structuur check wordt gecontroleerd of alle teksten op de juiste plek staan. Met een rode draad check kijkt een editor of je tekst logisch is en of je redeneringen kloppen. Soms kun je ook nog de bronvermelding (APA) en lay-out laten verbeteren door deze bureaus.

Maak van tevoren een keuze van welke diensten je gebruik wilt maken en kies daarna het bedrijf uit wat die diensten ook aanbiedt.

Hoe snel wil je je scriptie laten nakijken?

Heb je haast? Er zijn zelfs al bedrijven die je scriptie na kunnen kijken binnen 24 uur. Maar dan moet je scriptie niet te groot zijn. Een editor maximaal de 12.000 woorden (35 pagina’s) per dag nakijken. Een deadline van 24 uur is vaak wel duurder. Dus als je je scriptie wilt laten nakijken kun je dit het beste goed plannen zodat je wat geld bespaard.

Met deze tips kies jij het nakijkbureau dat bij jou past!

Leave a Comment